Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Viktor Johansson i Babel

2013-10-23

Viktor Johansson, senast aktuell med Den mörka sporten gästade SVTs litteraturprogram Babel.

Om Den mörka sporten:

En pojke springer genom den svenska förorten. Han måste springa sin egen odyssé. Alla kallar honom tennispojken. Hans pappa var busschaufför i Bagdad och stoppade en ung självmordsbombare. Har pojken släpat med sig kriget till Gottsunda? Ska han aldrig bli mer än ett sjukt krigsbarn, en förlorad tennisunge?

Den mörka sporten är en räddande subkultur för alla som inte är hela och rena, en extremsport för skadade och skakade ungdomar när hela samhällen faller sönder eller glöms bort. En roman om ett misslyckat underbarn som är uppvärmd och redo att göra sitt livs hjältedåd.

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm