Wahlström och Widstrand, 2024-02-26

Foto: Märta Thisner, Noomi Riedel

2024 års mottagare av arbetsstipendium ur Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare

Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare har för 2023 delat ut arbetsstipendier till Emilia Aalto, Judith Kiros och Channa Riedel.

Om stipendiet

Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare instiftades 1947 och är ett arbetsstipendium som delas ut till författare utkomna hos Albert Bonniers Förlag eller Wahlström & Widstrand.

I juryn

Lotta Aquilonius (donatorsrepresentant), Tova Gerge och Sara Gordan.

Om Emilia Aalto

Emilia Aalto är född 1989 i Göteborg, där hon även växte upp. Idag bor hon på Färingsö utanför Stockholm och drömmer om att bli självförsörjande på grönsaker. Till vardags arbetar hon med yrkeshögskoleutbildningar och frilansar som lektör. Hennes bok När bror dör har nominerats till Borås Tidnings Debutantpris 2024. Prismottagaren avslöjas på Debutantgalan den 7 mars.

Om Judith Kiros

Judith Kiros, född 1989, debuterade 2019 med den uppmärksammade poesiboken O, som nominerades till både Sveriges Radios lyrikpris, Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris. Kiros är även verksam som översättare och kritiker, samt doktorerar i engelsk litteratur vid Karlstads universitet. Judith Kiros tilldelades SvD:s litteraturpris 2023 för Det röda är det gränslösa.

Om Channa Riedel

Channa Riedel, född 1990, bor i Stockholm. Hon är musiker och kompositör och har en master i litterär gestaltning från HDK-Valand. Hennes bok Karlsbad nominerades till Katapultpriset 2023 års bästa skönlitterära debut.