Skicka in manus

Manushantering

Skicka in ditt manus med följebrev via vårt digitala manussystem

Använd dig av PDF-format och skicka helst in fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus.

NB! För närvarande har vi tekniska problem i vårt manussystem och det kan hända att du inte får ett svarsbrev i form av "tack ditt manus är inskickat". Felsökning pågår och vi hoppas finna en lösning inom kort.

Skicka in manus
Författardrömmar

Är du vår nya författare?

Wahlström & Widstrand är ett imprint hos Albert Bonniers Förlag och manushanteringen är därför gemensam.

Vår utgivning består av skönlitteratur (prosa och poesi) samt facklitteratur (memoarer, biografier, essäer, reportageböcker m.m.). Vi ger inte ut illustrerad facklitteratur (kokböcker m.m.) eller barn- och ungdomsböcker.

Om du har skrivit ett manus är du välkommen att skicka in det digitalt till oss. Detta görs via vårt manussystem som du hittar här: http://manus.albertbonniersforlag.se/. Tyvärr tar vi inte längre emot pappersmanus. Därför ber vi er också att inte skicka in några original till oss.

Är du vår nya författare?
Besked om ditt manus
Manushantering

Besked om ditt manus

Vi strävar efter att återkomma med besked inom cirka tre månader. Under sommaren har vi inte möjlighet att gå igenom manus på samma sätt som under resten av året. Räkna därför med att manus som skickats in då kommer att få besked något senare. På grund av den stora mängden manus vi får in kan vi endast undantagsvis ge personliga kommentarer.

Vid frågor kring manus mejla till: manus@albertbonniers.se

För övriga frågor mejla till: info@albertbonniers.se