Wahlström och Widstrand, 2024-01-18

Ny diktsamling av Bruno K. Öijer

Den 2 september 2024 utkommer Växla Ringar Med Mörkret, efterlängtade nya dikter av Bruno K. Öijer, tio år efter den senaste boken Och Natten Viskade Annabel Lee. Vi återser en Bruno vars röst läsarna kommer att känna igen i såväl teman som i de överraskande, magiska bilderna och den absoluta tonträffen.

50 år sedan debuten

Allt sedan debuten för femtio år sedan har Bruno K. Öijer intagit en unik position i den svenska poesin – få andra poeter har lyckats att i så hög grad entusiasmera såväl läsare och kritiker som scenpublik. Det stora genombrottet kom med Medan Giftet Verkar 1990, diktsamlingen som inledde den numera klassiska Trilogin, där även Det Förlorade Ordet (1995) och Dimman Av Allt (2001) ingår. Därefter har han publicerat Svart Som Silver (2008) och senast Och Natten Viskade Annabel Lee (2014).

De senaste diktsamlingarna har alla åtföljts av turnéer, där Bruno framträtt på scener i hela landet. För Bruno har det sceniska alltid varit en viktig del av konstnärskapet, och hans läsningar har ofta liknats vid rockkonserter. Att han dessutom når stor publik med ständigt slutsålda föreställningar i de stora salongerna – senaste turnén sträckte sig från Malmö till Umeå och avslutade på Dramatens stora scen – gör honom unik.

För mer information kontakta pressansvarig:

Anna-Karin Korpi, anna-karin.korpi@bonnierforlagen.se, 0707 98 85 39

För att beställa recensionsexemplar: press@bonnierforlagen.se