Wahlström och Widstrand, 2022-10-20

Foto: Anna-Lena Ahlström

Malin Persson Giolito nomineras till Svenska Deckarakademins pris

Malin Persson Giolito är en av de fem författare som kan till få Svenska Deckarakademins pris: Årets bästa svenska kriminalroman. Hon nomineras för sin bok I dina händer. Det finns tre priskategorier och mottagaren av årets pris avslöjas den 19-20 november vid Svenska Deckarakademins höstmöte. Läs mer om samtliga nominerade författare.

Om boken

I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva

Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas fjortonåriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget – ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vad behöver göras för att det inte ska hända igen?

Malin Persson Giolito är efter succén med Störst av allt tillbaka med en skakande spänningsroman som står nitad i samtiden och väcker frågor om växande klassklyftor och unga människor som i sökandet efter samhörighet och gemenskap dras in i våld och kriminalitet.

Om Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito fick 2016 ett stort genombrott med rättegångsthrillern Störst av allt. Den utsågs till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska deckarakademin och fick Glasnyckeln för Årets bästa nordiska kriminalroman. Störst av allt har översatts till 30 språk och blev Netflix första svenska originalserie.

Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel, där hon också bor med sin familj.