Wahlström och Widstrand, 2023-09-12

Foto: Viktor Fremling, Märta Thisner

Gävlit 2023 – möt medverkande författare

Den 17–19 november 2023 går Gävlit 2023 av stapeln. Festivalen bjuder på AW, quiz och författarsamtal. Här kan du läsa mer om festivalens medverkande författare, musiker, moderatorer och andra gäster.

Programpunkter

Fredag 17 november

Daniel Boyacioglu och Judith Kiros & samtal med Johanna Lundin

Lördag 18 november

Elin Persson och Emilia Aalto i samtal med Nioosha Shams

Mer information

Boka plats och biljettköp

Följ festivalen på Instagram

Om Daniel Boyacioglu

Daniel Boyacioglu har skrivit sex diktsamlingar. Han har också turnerat med Riksteatern, spelat i I väntan på Godot på Dramaten, skrivit librettot till operan Triumf och tragedi för Kungliga Operan, gjort radioteateruppsättningar och tre musikalbum. Sedan 2013 arbetar han också som brandman. I Daniels bok ställer Daniel Boyacioglu frågan vem denna Daniel skulle varit idag?

Om Elin Person

Elin Persson är författare och huvudredaktör på Norrländska litteratursällskapets tidskrift Provins. Hon debuterade med den hyllade ungdomsromanen De afghanska sönerna, vinnare av Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021. Sommaren är Elin Perssons första roman för vuxna. En sommar då allt förändras. När Leas pappa träffar Zofia får Lea en syster. Lea dras till den obändiga och självständiga Jelena – hon är allt det som Lea inte är.

Om Emilia Aalto

Emilia Aalto är litteraturvetare och lektör. Hennes debutbok När bror dör är en ömsint historia om en brors liv och död – men också en anklagelseakt mot den decentraliserade vård som dagligen låter människor falla mellan stolarna.