Wahlström och Widstrand, 2024-05-06

Foto: Maya Eizin Öijer

Bruno K. Öijer på Sverigeturné med nya diktsamlingen

"Den svenska poesins största rockstjärna och de svenska rockstjärnornas favoritpoet." Imperiet har tolkat honom och han har varit uppvärmare till  Eskilstuna-bandet Kent. Det är en stor händelse när Bruno K. Öijer utkommer med ett nytt verk. I samband med utgivningen av Växla ringar med mörket i höst ger sig Bruno K Öijer ut på Sverigeturné.

Turnéplan

Boka dina biljetter här

9 oktober – Linköping Konsert & Kongress, Linköping

11 oktober – Kalmar Teater, Kalmar

18 oktober – Slagthusets Teater, Malmö

19 oktober – Stadsteatern, Lund

31 oktober – Stora Teatern, Göteborg

1 november – Stora Teatern, Göteborg

23 november – Scalateatern, Karlstad

29 november – Gävle Teater, Gävle

2 december – Cirkus, Stockholm

Växla ringar med mörkret

Den 2 september utkommer den nya diktsamlingen Växlar ringar med mörkret. Vi återser en Bruno K. Öijer vars röst läsarna kommer att känna igen såväl i teman som i de överraskande, magiska bilderna och den absoluta tonträffen. Samtidigt återutges hans tidigare dikter samlade i en volym – från debuten Sång För Anarkismen från 1973 till 2014 års Och Natten Viskade Annabel Lee.

Bruno K. Öijer:

”Jag skrev den här boken på sju månader i mitt soldattorp tio meter från skogen och miltals från allt annat. Den sista natten innan dom första texterna började komma till mej hade jag en dröm om en kvinna, som satt inspärrad i nån form av ålderdomlig fängelsehåla. Hon trevade inom sej och bytte ut ett av sina revben mot en rad ur en dikt. Plötsligt hade hon lyckats rymma. Hon svävade högt över staden. Någon knäppte med fingrarna och i samma ögonblick förvandlades hon till ett gnistrande regn som smattrade och sjöng mot dom svarta hustaken.”