Wahlström och Widstrand, 2021-11-17

Alla ljuger av Camilla Grebe nomineras till Adlibrispriset 2021

Alla ljuger av Camilla Grebe nomineras till Adlibrispriset 2021 i kategorin Årets deckare. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

Adlibris jury har sagt sitt och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2021 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2021.

Om boken

Maria är lyckligt lottad, och hon vet om det. Hon trivs med sitt jobb som lärare, hon älskar sin son Vincent, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin plötsligt försvinner och Samir blir anklagad för att ha dödat henne rasar Marias tillvaro, bit för bit. 

Inte kan väl någon, och speciellt inte mannen hon känner så väl, mörda sitt eget barn? 

Alla ljuger är ett isande kriminaldrama om en familj i fritt fall, och en fristående fortsättning på Älskaren från huvudkontoret, Husdjuret, Dvalan och Skuggjägaren. Både Husdjuret och Skuggjägaren har utsetts till bästa svenska kriminalroman och belönats med priset Glasnyckeln för bästa skandinaviska kriminalroman. 

Camilla Grebes kommande bok Välkommen till Evigheten utkommer i mars 2022. Det är  ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?