Wahlström och Widstrand, 2020-09-23

Våra författare på Bokmässan play 2020

Nina Björk, Elin Boardy, Marie Lundström och Jenny Rogneby medverkar på Bokmässan. I år en digital sådan utan trängsel, men med lika intressanta och spännande programpunkter och författare. De livesända samtalen är gratis och öppna för alla. Till Bokmässan play. Det går även att titta i efterhand om du skapar ett konto ett konto på bokmassan.se.

Fredag 25 september

17.00 Sanningens kalas: Marie Lundström och Björn Linell

Lördag 26 september

15.15 Kvinnor som offer och förövare: Jenny Rogneby, Denise Rudberg och Christian Unge

16.00 Friheten och dess fiender: Nina Björk och Mattias Svensson

Söndag 27 september

12.45 I fokus: Marie Lundström, Annika, Norlin och Gina Gina Dirawi

16.00 Nätterna på Winterfeldtplatz: Elin Boardy och Lars Björksell

Aktuella böcker

Om man älskar frihet

Nina Björk har i olika sammanhang skrivit utmanande om politik i tjugofem år. Inte sällan har hennes åsikter väckt starka reaktioner. Över tid går det att se att argumentationen har haft en kärna: hennes meningsmotståndare har hävdat att hon vill bestämma över andra och inskränka individers frihet. Hon själv menar å sin sida att det redan är så att några bestämmer över andra och att individen redan är ofri. Om man älskar frihet handlar om den kärnan. Det är ett försök att tänka filosofiskt kring politik och kring människors liv, bortom dagspolitiken.

Nätterna på Winterfeldtplatz

Berlin, sent 20-tal – en plats och en tid som är livsbejakande men också farlig. Hit söker sig tjugoåriga Hedvig från Göteborg och i våningen på Winterfeldtplatz finner hon den fria tillvaro hon längtat efter. Här håller Heinz och Florian fester som aldrig tar slut. Här möts de avvikande, de revolutionära, de hämningslösa. Men på gatorna mullrar det, de brunas maktövertagande rycker allt närmare. Nätterna på Winterfeldtplatz är Elin Boardys femte roman.

Sanningens kalas

Sanningens kalas är Marie Lundströms bokdebut. En både dråplig och drabbande roman om livsval och kärlek, om det svåra i att vara kvinna, mamma och dotter.

Leona. Öga för öga

Leona Lindbergs pappa är försvunnen. Hon tillåts inte utreda fallet utan sätts på ett annat ärende, där en taxichaufför hittats grovt misshandlad och bunden i ett dike. I samma veva lockas två unga tjejer av spänningen i att utforska nätets allra farligaste och mörkaste vrår – Darknet. Där blir de vittnen till en mycket otäck händelse som tycks ha kopplingar till Leona. Leona. Öga för öga är den femte boken i Jenny Rognebys serie.