Wahlström och Widstrand, 2022-05-01

Stockholms bokhelg – möt våra författare

Den 21–22 maj bjuder Bonnierförlagen in till en riktig bokfest under Stockholms bokhelg. Det blir en fullspäckad helg där över 40 författare från våra olika förlag medverkar. Det är kostnadsfritt och alla, stora som små, är välkomna.

Ekporten på Sveavägen 56 i Stockholm står öppen lördag 11.00–17.00 och söndag 11.00–16.30.

På scenen på vår innergård bjuds det på allt från spänning, politik, livsråd och samtal om samkönad kärlek genom tiderna.

Khadija Mohamud och andra kokboksförfattare in till att provsmaka deras recept.

Roliga aktiviteter för barnen utlovas och naturligtvis bokförsäljning och boksignering. Allt i läsandets anda!

Dessutom medverkar många fler författare på scener runt om i Stockholm under bokhelgen.

Läs hela programmet på stockholmsbokhelg.se eller klicka här och ladda ner programmet.

Lördag 21 maj

11.50 De laglösa. Malin Persson Giolito, I dina händer & Joakim Zander, Ett ärligt liv

Malin Persson Giolito och Joakim Zander är båda jurister med en stark tro på rättssamhället. Men i deras nya romaner I dina händer och Ett ärligt liv kan vi skönja tvivel. Vad är egentligen rätt och fel? Och vem äger ansvaret?

15.15 Måste det vara så perfekt? Sofia Rönnow Pessah, Välj mig & Carolina Setterwall, Allt blir bra

AT-läkaren i Välj mig har klart för sig var livet är på väg. Listor och beslutsamhet ska ta henne dit hon vill. I Allt blir bra ska Mary och John skiljas, medan John snabbt träffar en ny kvinna, tvingas Mary omvärdera sig själv och sina val. Ett samtal om att vara kvinna och hur man väljer sin väg.

Söndag 22 maj

14.20 50 böcker om Homan. Jan Mårtenson, Mord i Lönndom

Jan Mårtenson ger i år ut sin 50:e bok om antikhandlaren Homan, Mord i lönndom! Den här gången har Homan tagit sig vatten över huvudet. En hög tjänsteman i Regeringskansliet anklagas för våldtäkt och behöver hans hjälp, och snart är Homan indragen i en härva av vapenexport och Estonias förlisning. Tur att det finns kultur, antikviteter och kulinariska läckerheter att trösta sig med!