Wahlström och Widstrand, 2021-02-02

Skuggjägaren nominerad till Årets bästa ljudbok

Nu kan man kan rösta på i lyssnaromröstningen till årets bästa ljudbok 2020 i Storytel Awards. Skuggjägaren av Camilla Grebe i uppläsning av Katarina Ewerlöf är en av de nominerade titlar i kategori spänning. Den var en av de titlar som fått flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg under perioden 1 nov 2019 – 31 dec 2020.

Omröstningen pågår 1 februari – 28 februari. De tre titlar som får flest lyssnarröster går vidare till en jury som därefter utser en vinnare per kategori. Priset delas ut under våren och delas mellan inläsare och författare.

Gå in och rösta på Skuggjägaren här

Om Skuggjägaren

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.
Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.

Skuggjägaren är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid. Skuggjägaren har belönats med Svenska deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman 2019 och Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman.