Wahlström och Widstrand, 2022-01-26

Rösta fram årets bästa ljudbok

Klara och solen av Kazuo Ishiguro och Alla ljuger av Camilla Grebe är två av de nominera till Storytel Awards årets bästa ljudbok i kategorierna roman och spänning. De nominerade titlarna är framtagna av Storytel baserat på vilka titlar som har fått flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg under perioden 1 jan 2021 – 31 dec 2021.

Det är möjligt att rösta på de nominerade titlarna perioden 26 januari – 9 februari. De tre titlar som får flest lyssnarröster går vidare till en jury som därefter utser en vinnare per kategori. Priset delas ut i slutet av mars och delas mellan inläsare och författare.

Rösta på Klara och solen

Rösta på Alla ljuger

Om Klara och solen

Uppläsare Eva Röse

Från sin plats i butiken som säljer artificiella vänner observerar Klara – en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga – noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten till ett helt nytt liv väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor. I denna glimrande roman skildrar Kazuo Ishiguro vår snabbt föränderliga värld genom en oförglömlig berättares ögon och utforskar en grundläggande fråga: Vad betyder det att älska?

Om Alla ljuger

Uppläsare Katarina Ewerlöf

Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn? Om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.