Wahlström och Widstrand, 2020-01-27

Foto: Magnus Liam Karlsson

Karin Wahlbergs bjuder på spänning i sjukhusmiljö

Efter att ha ägnat flera års skrivande åt den omtyckta Lasarettet-serien återvänder nu Karin Wahlberg till deckargenren. I samband med utgivning av hennes nya bok De drabbade – den nionde i Claes Claessonserien – har man även paketerat om ett urval av de tidigare böckerna: Sista jouren, Blocket och Matthandlare Olssons död.

Karin Wahlberg är läkare och med hjälp av sin långa yrkeserfarenhet skriver hon insiktsfulla skildringar av en ofta dramatisk vardag inom vården. Serien om kriminalkommissarie Claes Claesson och läkare Veronika Lundborg har toppat bästsäljarlistorna och etablerat Karin Wahlberg som en av Sveriges mest uppskattade kriminalförfattare.

Schema för Karin Wahlbergs författarframträdanden med efterföljande signering:

Datum Evenemang Plats Tid
2020-01-27 Författarprat/signering Akademibokhandeln Mitt i Karlstad 18.00
2020-01-28 Författarprat/signering Karströms bokhandel Mariestad 18.30
2020-01-29 Författarprat/signering Akademibokhandeln Solkatten Lerum 19.00
2020-01-30 Författarprat/signering Mariaplans bokhandel Göteborg 19.00
2020-02-03 Författarprat/signering Höganäs bokhandel 19.00
2020-02-05 Författarprat/signering Bokhandeln Ystad 18.30
2020-02-06 Författarprat/signering Akademibokhandeln Gleerups i Lund 19.00
2020-02-10 Författarprat/signering Erik Hultgrens Bokhandel Västervik 19.00
2020-02-11 Författarprat/signering Vimmerby bokhandel 18.30
2020-02-12 Författarprat/signering Eksjö bokhandel 18.30
2020-02-13 Författarprat/signering Dillbergs bokhandel Kalmar 18.30
2020-02-20 Författarprat/signering Bjäre bokhandel, Båstad 19.00

 

De drabbade

Sjukvårdsstrategen Carolina Broms hittas död i en enslig sommarstuga utanför Dalby i den skånska bokskogen. Ett kallblodigt överfall. Hon har dessutom Fentanyl i kroppen. Kommissarie Claes Claesson och Veronika Lundberg har flyttat till Lund – nytt bo, ny tillvaro. Claes försöker göra staden på slätten till sin medan han leder sin första mordutredning på nya arbetsplatsen och Veronika möter sina utmaningar på kirurgkliniken i Malmö. Samtidigt oroar de sig över att dottern Klara har svårt att finna sig tillrätta i sin nya klass.

Sista jouren

En helt vanlig dag i mars cyklar Veronika Lundborg till arbetet som läkare. Vårsolen tittar fram. Hon cyklar snabbt, blir svettig. Men när hon kliver in i duschrummet förändras allt på ett enda ögonblick. Hon hittar kollegan Maria, hopfallen och död, med blåmärken på armar och ben. Snart sprider sig en obehaglig stämning bland personalen och spekulationerna tar fart. Hur har denna unga läkare dött? Kriminalkommissarie Claes Claesson kopplas in på fallet och så småningom växer bilden av en komplicerad kollega fram, en kvinna som inte var helt omtyckt på sin arbetsplats.

Blocket

Veronika och Claes har just återvänt från sin smekmånad i Grekland när de får höra att Veronikas dotter Cecilia blivit brutalt misshandlad av en okänd gärningsman på väg hem från en fest. Medan Veronika vakar vid sjuksängen blir kommis- sarie Claes Claesson uppringd av en orolig grannfru som berättar att hennes man spårlöst försvunnit efter en undersökning på sjukhuset i Lund. Claes börjar nysta i mannens förflutna samtidigt som Lund skakas av ännu ett våldsdåd. Finns det något samband mellan de olika brotten? Jakten på mördaren leder honom snart till sjukhusbyggnaden Blockets slingrande kulvertar.

Matthandlare Olssons död

Det grymma mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet tvingar kriminalkommissarie Claes Claesson att avbryta sina pappadagar och hastigt ge sig iväg till Istanbul för att gräva i den mördades förflutna. Hemma har Veronika fullt upp med parets två små barn. Det blir upptakten till en spännande historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och om människor som tvingas hantera att ond bråd död drabbat dem.