Wahlström och Widstrand, 2020-02-03

Foto: Mikael Eriksson

Jenny Rogneby leder Dagens Brott

I en vecka framöver kommer författaren och kriminologen Jenny Rogneby att leda podcasten Dagens Brott där lyssnarna varje dag får ta del av kända brott från historien. Podcasten finns på Spotify och i dagens avsnitt berättar Rogneby om ett av vår tids mest uppmärksammade försvinnanden.

Tidigare veckors avsnitt har letts av Jens Lapidus, Eva Röse, Mari Jungstedt och Dragomir Mrsic.

Om Jenny Rogneby

Jenny Rogneby är född 1974 i Etiopien. Hon kom som adoptivbarn till Sverige 1975 och växte upp i Boden med en syster och föräldrar som båda arbetade inom försvarsmakten. Numera bor hon i Stockholm, är utbildad kriminolog och har arbetat som brottsutredare på Citypolisen. Jenny Rogneby har även socionomexamen och har läst kurser i bland annat juridik och konflikthantering. Hon är också utbildad musikalartist och har arbetat som artist i många år. Rognebys senaste deckare Leona. Ur aska i eld utkom 2019.

Leona. Ur aska i eld

Rognebys fjärde fristående roman om utredaren Leona Lindberg. Sex ungdomar hittas döda efter en häftig brand på Skeppsholmen i Stockholm. Utredaren Leona Lindberg kopplas in på fallet, och en förundersökning om mordbrand inleds. När ännu en våldsam brand bryter ut på Centralstationen mitt i rusningstid uppstår fullständigt kaos. Många skadas och dödas. Bränderna följer ett otäckt mönster och den enda överlevande som vet bakgrunden är en sextonårig flicka som ligger nedsövd, svårt brännskadad på Karolinska sjukhuset.