Wahlström och Widstrand, 2021-07-08

Jenny Rogneby i Pocketpodden

LEONA. Öga för öga är aktuell som pocket och i Jenny Rognebys femte delen om den egensinniga polisen Leona Lindberg åker handskarna av och det blir personligt på en ny nivå.

I podden berättar författaren Jenny Rognebyatt det var dags att avslöja den mörka och intrikata backstory som hon bara låtit antyda i de föregående delarna av serien. Jenny förklarar också varför en sk mystery box dyker upp i handlingen och om det kanske är dags att blicka norrut nästa gång.

Om Leona. Öga för öga

Leona Lindbergs pappa är försvunnen. Hon tillåts inte utredda fallet utan sätts på ett annat ärende där en taxichaufför hittats grovt misshandlad och bunden i ett dike. I samma veva lockas två unga tjejer av spänningen i att utforska nätets allra farligaste och mörkaste vrår – Darknet. Där blir de vittnen till en mycket otäck händelse som tycks ha kopplingar till Leona. När Leona nystar i sin fars försvinnande rullas en oväntad och skakande familjehemlighet upp. Samtidigt pressas hon hårt då hon själv misstänks för lagbokens allvarligaste brott.

LEONA – Öga för öga är den femte fristående boken om Leona, utredaren som sedan länge har slutat följa normen för hur en kvinna, mamma och polis ska vara. Serien har blivit en internationell succé med utgivning i fjorton länder och filmrättigheter sålda till Hollywood.

Sagt om

”Jenny Rogneby är den nya Nordic Noir-drottningen. Hennes hjältinna liknar ingen annan. Och som hon skriver!  Hon griper tag och du kan inte sluta läsa.” David Lagercrantz