Wahlström och Widstrand, 2022-11-10

Foto: Sofia Runarsdotter, Orlando G. Boström

Ella-Maria Nutti intervjuas av Åsa Larsson i Söderbokhandeln

Onsdagen den 23 november samtalar Ella-Maria Nutti och Åsa Larsson om Kaffe med mjölk. Evenemanget börjar kl 19.00 i Söderbokhandeln, Götgatan i Stockholm. Läs mer.

Om boken

"Det känns som om Tilda står på andra sidan i en lång tunnel och hur snabbt Agneta än springer mot henne hamnar hon längre och längre bort. När vagnarna bromsar in och dörrarna öppnas säger en röst tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av. Hon tittar på Tildas knän som nästan rör hennes. Tänk på avståndet. Som om hon nånsin tänker på nåt annat."

En mamma och en dotter. Ett avstånd mellan dom lika långt som mellan Gällivare och Stockholm. En mamma som har något hon måste säga till sin dotter, något som inte kan vänta. 

Kaffe med mjölk är en lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden. Boken har fått en fint mottagande av både kritiker och bokköpare och har sålt i närmare 20 000 exemplar.

”En innerlig roman som sätter sig i magen och som lämnar spår. Detta är Ella-Maria Nuttis debutbok, skriven med bravur.” NSD

”Det är förtvivlat vackert, och en väldigt stark debut.” GP

Om Ella-Maria Nutti

Ella-Maria Nutti, född 1995 i Gällivare, studerar till psykolog på Umeå universitet. Tidigare har hon studerat på Långholmens författarskola.

Om Åsa Larsson

Åsa Larsson är en prisbelönt författare som skrivit hittills fem spänningsromaner om Kirunaåklagaren Rebecka Martinsson.