Wahlström och Widstrand, 2019-12-16

Foto: Ulrica Zwenger

Dvalan nominerad till Årets bästa ljudbok 2019

Camilla Grebes deckare Dvalan är nominerad till att vara med i Storytel Awards lyssnaromröstning för att utse årets bästa ljudbok i kategorin Spänning. De nominerade titlarna är framtagna av Storytel och baserat på vilka titlar som har fått flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg under perioden 1 nov 2018 – 31 okt 2019.

Det kommer att vara möjligt att rösta på de nominerade titlarna under perioden 16 december – 17 januari och de fem titlar som får flest röster går sedan vidare till en jury som därefter utser en vinnare per kategori (roman, spänning, ungdom och barn och årets nyhet fakta). Årets prismottagare tillkännages i början av april 2020 och priset delas mellan inläsare och författare.

Läs mer om priset, alla böcker och författare samt rösta på din favorit.

Dvalan

Dvalan är en fristående fortsättning på Husdjuret och Älskaren från huvudkontoret. Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla. Kriminalinspektör Manfred Olsson utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas. Uppläsare är Katarina Ewerlöf.