Wahlström och Widstrand, 2023-09-28

Foto: Fredrik Skogkvist

Daniel Boyacioglu framträder på Dramatens stora scen

Daniel Boyacioglu medverkar i en exklusiv Boyacioglu-kväll på Dramatens stora scen i Stockholm den 1 november. Daniel Boyacioglu och alla hans vänner är en föreställning med musik och uppläsning.

Daniel i ett pressmeddelande:

– Jag hoppas på en intimt familjär och storartat oförglömlig kväll med nya och gamla vänner på scen och i salong, säger Daniel.

Skådespelarna, ståupparna, artisterna, hiphoparna, författarna och vännerna – Daniel Adams-Ray, Farnaz Arbabi, Stor, Ametist, Aki, Marall Nasari, Marcus Berggren, Gina Dirawi, Thanos Fotas, Marika Lagercrantz och Ison & Fille – framträder under kvällen. Såväl Daniel själv som vännerna tar sig på olika sätt an hans texter.

Mer information och biljettköp

Helkvällen är i två akter och Daniel medverkar både som artist och värd.  I första akten firar man att det är tjugo år sedan Daniel debuterade som författare. I andra akten bjuder Daniel själv på en uppläsning ur sin nya diktsamling Daniels bok. Båda akterna inleds med musikaliska framträdanden av bandet Daniel4ever.

Om Daniel Boyacioglu

Daniel Boyacioglu har skrivit sex diktsamlingar. Han har också turnerat med Riksteatern, spelat i I väntan på Godot på Dramaten, skrivit librettot till operan Triumf och tragedi för Kungliga Operan, gjort radioteateruppsättningar och tre musikalbum. Sedan 2013 arbetar han också som brandman. Han är akuell med Daniels bok.

Om Daniels bok

I det gamla testamentet lär vi känna Daniel som tjänade det babyloniska hovet och överlevde flera kungar. Daniel står som symbol för den trofaste och hans berättelse är en diasporaskildring. I "Daniels" bok ställer Daniel Boyacioglu frågan vem denna Daniel skulle varit idag? Vad säger han om det Sverige som lovat honom fred, men där gatuvåldet tagit hans kusin? Hur möter han rasblindhetens förgörande tystnad? Och hur tjänar han bäst sitt land?