Wahlström och Widstrand, 2018-11-28

Foto: Ulrica Zwenger

Camilla Grebe utforskar gränslös självupptagenhet i sin nya spänningsroman

"Folk har ju dödat för att bli kändisar och nu blir man kändis på nätet. Det tycker jag är intressant."

Camilla Grebe följer upp framgången med Husdjuret och Älskaren på huvudkontoret. Handlingen i den nya boken Dvalan kretsar handlingen kring människans ständiga behov av att bli sedd. Men det är också en skildring av kärlek stark nog att övervinna döden.

Profileraren Hanne i Ormberg får ett nytt uppdrag

18-årige Samuel är på glid. Efter en misslyckad narkotikaaffär måste han fly och finner en fristad hos den sorgsna Rakel och hennes hjärnskadade son. Men det förflutna kommer ikapp Samuel och han ber sin mamma om hjälp. För att rädda sitt barn tvingas den djupt religiösa Pernilla ifrågasätta allt hon tror på och ta lagen i egna händer. Kriminalinspektör Manfred Olsson utreder två brutala mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas. Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne i Ormberg.

Var tidigt en bokslukare som gärna läste Sjöwall-Wahlöö

Camilla Grebe är bosatt i Stockholm och är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan och var bl.a. med och startade ljudboksförlaget StorySide samt har arbetat som marknadsdirektör på Lernia och som vd för Vin & Sprits dotterbolag Amfora Vinhus. Camilla har skrivit spänning i närmare tio år och nästan lika många böcker har det blivit. Ett antal titlar tillsammans med sin syster Åsa Träff och senare med Paul Leander-Engström. Med Älskaren på huvudkontoret debuterade hon på egen hand och fick sitt stora internationella genombrott. Tätt efter kom Husdjuret som utsågs till Årets bästa svenska kriminalroman 2017 och belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman 2018. Nästa bok och uppföljaren till Dvalan är på idéfasen och planeras komma ut nästa år.

Röster om Dvalan

”Camilla Grebe imponerar stort igen. Nya, lösa uppföljaren till förra årets bästa skandinaviska kriminalroman ’Husdjuret’ är både suggestiv, tät och tonsäker. Perspektiven skiftar, men alla personerna får egna röster och uttryck. Om unga män som försvinner och mödrars starka kärlek, med flera överraskande vändningar.” Tara

”Det är omöjligt att lägga ifrån sig Camilla Grebes böcker innan man får veta hur allt hänger ihop. ... ’Älskaren från huvudkontoret’ och ’Husdjuret’, som prisats med bland annat Svenska Deckarakademins pris Årets bästa kriminalroman. De var bra, men den här är ännu bättre.” Ida Norinder, Barometern

Läs också en intervju med Camilla på SelmaStories .