Wahlström och Widstrand, 2020-04-28

Camilla Grebe och Nina Lykke nomineras till Årets Bok

Camilla Grebe och Nina Lykke nomineras till Årets Bok 2020 för sina böcker Skuggjägaren och Nästa!. För femte året i rad presenterar Bonniers Bokklubb Årets Bok – folkets litteraturpris. Nu står det klart vilka tolv böcker som Bonniers Bokklubbs redaktörer nominerat till Årets Bok 2020, och röstningen är därmed öppen. Det går bra att rösta på sin favorit en gång om dagen fram till 23 augusti. Prisutdelning äger rum i september.

Motiveringen lyder:

Skuggjägaren av Camilla Grebe

Skickligt iscensatt spänningsroman

1944 hittas en kvinna brutalt mördad i Klarakvarteren i Stockholm. Många år senare dödas fler kvinnor på samma bisarra sätt. Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de kvinnliga poliser som utreder fallen genom åren. Starka livsöden och mästerligt uppbyggd spänning av yppersta deckarklass.

Nästa! av Nina Lykke

Sjukt roligt om otrohet och krämpor – vitamin för trötta själar!

Den medelålders husläkaren Elin dränker livsledan med vitt vin och tv-serier, medan hennes man flänger runt i skidspåret. Så dyker hennes ungdomskärlek upp och ställer till med kaos ... En finurlig och modern otrohetsroman, med uppfriskande svart humor. Den kommer få dig att skratta högt!