Wahlström och Widstrand, 2023-09-25

Foto: Pontus Höök

Camilla Grebe nomineras till det franska priset Prix Cognac

Camilla Grebe nomineras för Välkommen till Evigheten (L´Enigme de la stuga) till det franska priset Prix Cognac i genren "Bästa internationella roman". Prix Cognac-priset instiftades 2006 och delas ut under Festival de Cognac i slutet av oktober.

Om boken

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord. Vad har hänt på den bohemiska familjens idylliska gård? Har det att göra med det fasansfulla som inträffade åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

Välkommen till Evigheten är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?

Sagt om boken

”Camilla Grebe verkar ha haft lika roligt när hon skrev denna vassa kritik av förlagsbranschen som vi läsare när vi får ta del av den. Välkommen till Evigheten målar upp en skenvärld där fåfänga och kreativitet tävlar om herraväldet, och författaren krossar varje kvarvarande illusion om den lyckliga familjen utan ett mörkt förflutet.” Elle Magazine (FR)

”En fullkomligt uppslukande berättelse, du måste lyssna på den!” Livres (FR)

 ”Camilla Grebe har blivit en nyckelfigur i den nordiska kriminallitteraturen. Med sitt sätt att bygga upp romanen hanterar hon spänning på ett briljant sätt och tar sina läsare genom fascinerande psykologiska pussel. Och hennes senaste bok är inget undantag. […] Genom att beröra det mest intima skriver Camilla Grebe slående kriminalromaner.”  Page Libraries (FR)

”Genom ett mångbottnat och flerdimensionellt berättarperspektiv och korta, andtrutna kapitel visar författaren till Husdjuret i denna bok att hon är i sitt absoluta esse. Välkommen till Evigheten är en alldeles strålande bladvändare som dessutom låter oss möta gamla bekanta och att dyka huvudstupa ner i det bästa Scandi Noir har att erbjuda.” Les Echos (FR)