Wahlström och Widstrand, 2021-01-11

Foto: Fredrik Hjerling

Anna Tell medverkar i Pocketpodden

Pocketpodden inleder året med en sprillans ny spänningsroman. I Norr om Beirut får polisen Amanda Lund ett fall där spåren leder till Libanon och Afghanistan, områden författaren Anna Tell känner väl från sina egna utlandsuppdrag för Försvarsmakten.

Anna Tell är statsvetare och kriminalkommissarie med ett förflutet inom Försvarsmakten. Med tjugo års erfarenhet av operativt arbete, både i Sverige och internationellt, är hon väl förtrogen med den värld hon skriver om. Norr om Beirut är den tredje fristående delen om förhandlaren Amanda Lund vid Nationella insatsstyrkan. De tidigare titlarna i serien är Fyra dagar i Kabul och Med ont fördrivas. Hennes böcker är översatta till flera språk.

 

Om Norr om Beirut

Det är en iskall februarinatt och Amanda Lund skickas till Västerbron i Stockholm för att förhindra ett självmord. Hon misslyckas med uppdraget, men när hon ska avrapportera ärendet uppdagas att mannens båda barn varit försvunna under oklara omständigheter. Även en vän till honom, en kvinnlig chef på SIDA, visar sig vara spårlöst försvunnen. När Amanda och hennes kollegor gräver djupare i fallet upptäcker de att spåren leder till en kontakt utomlands. Samtidigt är någon ute på en farlig resa från Afghanistan, via olika flyktingläger – på väg mot Eu

Norr om Beirut handlar om svårtydda händelser runt om i världen, fjärrstyrda av mörka hemligheter som hotas att avslöjas.

Om Anna Tell

 

Läs också

Amanda Lund har nyligen återvänt till posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast dras hon in i förvecklingarna kring ett fall med en försvunnen svensk polis, stationerad i Pristina, Kosovo.  Samtidigt kör den före detta polisen Ellen Engwall en bil med okänd last genom Europa. Och i Sverige sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd.

Den erfarna förhandlaren Amanda Lund hamnar mitt i hetluften när två svenska diplomater kidnappas i Kabul. I en kamp mot klockan jagar hon svar i en härva av mord, heroin och sex. Under jakten på kidnapparna upptäcker Amanda att hon inte är ensam om att försöka hitta diplomaterna – och att hon saknar någon att förhandla med. Hemma i Stockholm stundar ett afghanskt statsbesök. Amandas kollega Bill Ekman utreder mordet på en ung man samtidigt som han håller departementen underrättade om Amandas framsteg i Afghanistan.