Monsterbiff till middag?
Fusket och snusket med vårt älskade kött Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
E-bok mejlas ut som en länk från Elib på bokens utgivningsdatum. Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2015-05-04
Recensionsdag: 2015-05-18
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Monsterbiff till middag? är en reportagebok om vårt älskade kött. Om köttindustrins moraliska förfall i jakten på lönsamhet och om hur den svenska köttkontrollen och det svenska djurskyddet, världens finaste, bara är en fasad som döljer hur uppfödare och slaktare snuskar och fuskar.
De grävande reportrarna Torbjörn och Ylva Esping avslöjar köttbranschens största hemligheter. Varför vi aldrig kan få kravmärkt kalkonkött i Sverige. Hur mjölkkorna i bregottfabriken har det. Hur monsterrasen belgisk blå i smyg etablerat sig i Sverige. Uppfödaren Roger Nilsson berättar för första gången öppenhjärtigt om hur han bröt mot alla lagar för att ta rasen till Sverige. Monsterbiff till middag? ställer också svåra frågor till oss konsumenter: Måste vi verkligen ställa upp på dagens hårda lantbruk? Om djuruppfödningen är för extrem, vad är lösningen? Vad kan vi göra för att ta makten från bönder och slaktare, och få ett kött som vi kan äta med gott samvete?
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2015-05-18 Genre: Samhälle och samhällsvetenskap Originalutgåvans utgivningsår: 2010 Omslagsformgivare: Niklas Lindblad Boktyp: reportageböcker Thema-kod: Samhälle och samhällsvetenskap Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789146220329 (2010-01-28); Pocket, 9789172322073 (2010-10-08); E-bok, epub2, 9789146228486 (2015-05-04)