Wahlström och Widstrand, 2019-07-28

Foto: Harald Øren 

Pojken i snön – en intrigspäckad thriller

I norska fjällen hittas hittas en blåfrusen pojke med ett par rådjurshorn på huvudet. I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ung flicka i balettkjol brutalt mördad. Efter succéerna med Det hänger en ängel ensam i skogen och Ugglan dödar bara om natten är Samuel Bjørk tillbaka med en ny thriller. I Pojken i snön får vi återigen får följa Oslopolisen i en gastkramande jakt på en beräknande mördare.

Skriver under pseudonym

"Det kom rätt fort till mig. Jag ville ha ett namn som var internationellt men ändå lät lite nordiskt, som kunde skicka signaler till läsaren om vad det är för slags bok de håller i handen. Så tycker jag att det är ett vackert namn!", berättar Frode Sander Øien om hur han kom på namnet Samuel Bjørk.

Mångsidig konstutövare

Samuel Bjørk/Frode Sander Øien ägnar sig åt många konstformer: singer/songwriter, konst, poesi och skrivande. Var han hämtar inspirationen till sina böcker ? "Det är en bra fråga som jag får rätt ofta, men utan ett helt enkelt svar. Min hjärna har alltid fungerat lite annorlunda, och genom de olika yrken jag haft har jag kommit i kontakt med en mängd olika människor med olika infallsvinklar på livet. Det har gett mig en annan blick som jag kan använda i mina berättelser."

Pressröster om de tidigare böckerna

Det hänger en ängel ensam i skogen

”En alldeles lysande norsk kriminalroman som har allt man kräver av en god berättelse.” Aftonbladet

”... spännande, och skriva kan han ju.” Dagens Nyheter

Ugglan dödar bara om natten

”På ett mästerligt sätt gestaltar Bjørk mänsklighetens mörkaste sida.” Nerikes Allehanda

”Spännande nagelbitare.” Allas