Wahlström och Widstrand, 2021-03-08

Foto: Sofia Runarsdotter

Elin Cullhed medverkar på Årets Selma 8 mars

Elin Cullhed är aktuell med Eufori där hon lånar av sina egna erfarenheter till Sylvia Plath – en ikonisk författare i denna roman om moderskap och skapande.

Kl 16.00 den 8 mars medverkar Elin Cullhed och samtalar om sin bok Eufori på den feministiska galan ”Årets Selma”. Åtta timmar – i feminismens tecken, live i SelmaStories Instagram stories! Läs mer om alla medverkande här.

Om Eufori

Eufori är en fantasi om Sylvia Plaths sista år i livet. I en rasande, böljande, bångstyrig text möter vi Plath: förtvivlad, uppspelt, svartsjuk, grandios. Här ryms kärleken till barnen, längtan efter att få skriva och frustrationen över maken Ted Hughes ovilja att dela ansvaret. Hennes författarskap får alltid stå tillbaka för hans, men hennes inre monolog visar en konstnär av ovanlig kaliber. Elin Cullhed lånar av sina egna erfarenheter till en ikonisk författare i denna roman om moderskap och skapande.

”Jag var den döda mullvaden vi hittade på marken, jag var flickan, jag var kvinnan, jag var modern till hans barn. Jag var Amerika, jag var en hel kontinent, jag var framtiden, jag var motivet som han ville upptäcka, jag var en person han ville kolonisera, han ville äta mig, han ville härbärgera mig, han ville förvara mig. Han ville hämta hem mig från Amerika där jag blev född och låta mig känna Londonlivets puls i mitt hjärta och sedan ville han placera mig i ett hus på landet i Devon bland alla påskliljorna och fåglarna.”

Om Elin Cullhed

Elin Cullhed är född 1983 och bor i Uppsala. Elin arbetar som lärare på Skrivarakademin. Hon debuterade 2016 med en roman för unga vuxna, Gudarna, som hyllades av kritiker och läsare.