Wahlström och Widstrand, 2024-05-03

Årets Bok 2024 – de är nominerade

Årets Bok är litteraturpriset där vinnaren röstas fram av läsarna. För nionde året i rad presenterar Bonniers Bokklubb Årets Bok – folkets litteraturpris. Nu står det klart vilka tolv böcker som Bonniers Bokklubbs redaktörer nominerat till årets utmärkelse.

Två titlar ges ut på Wahlström & Widstrand: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke och Rent hus av Alia Trabucco Zerán.

Röstningen är därmed öppen. Det går bra att rösta på sin favorit en gång om dagen fram till 1 september. Prisutdelning äger rum under bokmässan i Göteborg.

Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Översättning av Marianne Mattsson

Vasst och skrattframkallande om vår tid!
Den avdankade författaren Knut anklagas för sexuella trakasserier i en yngre kvinnlig kollegas bok. Nu ska förövare och offer möts på en litteraturscen – men vem är vem? Uppfriskande, träffsäkert och skoningslöst underhållande om en ängslig kulturvärld. Inget och ingen undgår Lykkes skarpa blick!

Rent hus av Alia Trabucco Zerán

Översättning  Hanna Nordenhök

Fängslande relationsrysare! 
Dottern i en välbärgad chilensk familj är död och hembiträdet sitter fängslad. Vad har hon gjort? Vad har hon sett? När hon börjar berätta rullas en gastkramande historia upp om vad som skett bakom den fina fasaden. Hypnotiskt och klaustrofobiskt om maktspel och begär. Ett oförglömligt kvinnoöde!