Wahlström och Widstrand, 2019-11-11

Foto: Emil Malmborg

Anna Brynhildsen framträder på Stockholms stadsbibliotek

Kom och lyssna på åtta av höstens nya författare på Stockholms stadsbibliotek. Den 12 december kl 18.00 berättar bland annat Anna Brynhildsen om sin debutroman Alla vill ju hem.

Läs mer och föranmäl här.

Det bjuds på luciafika.

Alla vill ju hem

När Rebeckas kille gör slut måste hon vid sidan om sitt vikariat som biologilärare börja plugga för att behålla studentlägenheten. På kursen i jiddisch träffar hon Elinor och en kompromisslös vänskap uppstår. Av Elinor får hon höra att man kan vara vad man vill, även om ens mamma är en inkognito-judinna och ens pappa ett rövhål. Men samtidigt börjar andra relationer att krackelera och hon riskerar att tappa kontrollen över en minst sagt invecklad jobbsituation. Alla vill ju hem är en samtidsroman som utspelar sig i Lund och Malmö och som handlar om identitet, antisemitism och trauman som sträcker sig över generationer. Men också om att vara vilse i största allmänhet.

Anna Brynhildsen

Anna Brynhildsen är född 1992 och uppvuxen i Linköping. Hon har gått litterär gestaltning vid Lunds universitets författarskola och arbetar nu på sin magisterexamen i litteraturvetenskap.