Wahlström och Widstrand, 2019-10-29

Foto: Emil Malmborg, Alexander Mahmoud, Carla Orrego Veliz

3 debutanter framträder i Lund

Kom och träffa och lyssna på tre av höstens unga nya författare i Akademibokhandeln, Lund. Den 11 november kl 18.00 berättar Anna Brynhildsen, Alice Dadgostar och Alba Mogensen om sina debutromaner. Klicka och föranmäl här. Fri entré.

Alla vill ju hem

När Rebeckas kille gör slut måste hon vid sidan om sitt vikariat som biologilärare börja plugga för att behålla studentlägenheten. På kursen i jiddisch träffar hon Elinor och en kompromisslös vänskap uppstår. Av Elinor får hon höra att man kan vara vad man vill, även om ens mamma är en inkognito-judinna och ens pappa ett rövhål. Men samtidigt börjar andra relationer att krackelera och hon riskerar att tappa kontrollen över en minst sagt invecklad jobbsituation. Alla vill ju hem är en samtidsroman som utspelar sig i Lund och Malmö och som handlar om identitet, antisemitism och trauman som sträcker sig över generationer. Men också om att vara vilse i största allmänhet.

Anna Brynhildsen

Anna Brynhildsen är född 1992 och uppvuxen i Linköping. Hon har gått litterär gestaltning vid Lunds universitets författarskola och arbetar nu på sin magisterexamen i litteraturvetenskap.

Roxy

Roxy dricker öl i Malmö med sina kompisar och längtar efter kärleken. Alla killar hon träffar pratar om sina ex, är porrmissbrukare eller För Känsliga För Sex. Hon är intresserad av Josef men alla hans diagnoser står i vägen. Samtidigt tjatar hennes mamma om att Roxys hormonspiral är cancerframkallande. Roxy vill bli framgångsrik men har inga tydliga projekt. Hon läser Elis Burrau, följer Tone Schunnesson på Instagram och när hon drömmer om att vara med i Babel tänker hon mest på vad hon skulle ha på sig och vem som skulle se programmet. Det här är en generationsroman i exakt takt med samtiden där det inte går att veta vem som sårar vem. Alice Dadgostar gestaltar en ung kvinnas sökande efter en egen plats i tillvaron.

Alice Dadgostar är född 1995 och bor i Göteborg. Hon har gått på Skurups skrivarlinje, arbetat som researcher på P3 i Göteborg & skrivit för Djungeltrumman.

Hon den roliga

En Volvo med smutsiga rutor tappar greppet omlandsvägen och där står nittonåriga Joan. Hon klarar sig från döden med bara centimeter. Efter bilolyckan måste hon ta hand om sin skadade kropp samtidigt som hon tvingas ta ställning till en helt ny identitet: den som överlevare. Hemma i den sommarvarma lägenheten i Malmö väntar Maccen, Joans bästa vän, han som håller hennes huvud när hon dricker vatten och tar med henne till havet, där man ser Danmark om man kisar. Tillsammans försöker de hitta en riktning i livet. Hon den roliga är en roman om kroppens minne, hjärnans mekanismer och om hur mycket sorg en vänskap tål.

Om Alba Mogensen

Alba Mogensen är född 1995 och bosatt i Malmö. Hon är journalist och har bland annat arbetat för Sveriges Radio. Hon den roliga är hennes debutroman.