Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Antonio Tabucchi

Antonio Tabucchi

Antonio Tabucchi (1943-2012) föddes i Pisa, Italien, och var litteraturprofessor vid universitetet i Siena. Han reste mycket och var bosatt i Portugal och Indien. Han lämnade efter sig ett omfattande författarskap: romaner, essäer och noveller. Många av hans böcker har blivit prisbelönta i Italien (bland annat fick han italienska PEN-klubbens pris 1994) och Frankrike och rönt stor internationell uppmärksamhet. Han är i dag utgiven i över tjugo länder.

Tabucchi var sitt lands främsta kännare av det moderna Portugal. Han var under ett antal år italiensk kulturattaché i Lissabon och översatte bland annat den portugisiske författaren Fernando Pessoa.

Den första romanen på svenska, Påstår Pereira (1996), gav Antonio Tabucchi EU:s stora litteraturpris Aristeion 1997 och filmades med Marcello Mastroianni i en av huvudrollerna.
1999 gav Wahlström & Widstrand ut romanen Damasceno Monteiros förlorade huvud, en kriminalhistoria som är baserad på ett verkligt rättsfall i Portugal. Under hösten 2001 utkom Indisk nocturne, en kortroman som blandar reseskildringen med något som kan liknas vid en deckarintrig.
2002 utkom Det är alltid för sent, en roman som Antonio Tabucchi själv kallat "en liten bärbar mänsklig komedi", 2005 utkom romanen Tristano dör och 2012 novellsamlingen Tiden åldras fort.

Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 4 av 4 träffar
  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm