Det goda franska köket

Julia Child
Köp boken

Utgivningsdag: 2015-03-19
Recensionsdag: 2015-04-02

Mediakontakt: Stephanie Tärnqvist

I Julia Childs vid det här laget klassiska, för att inte säga ikoniska Det goda franska köket finns ALLT för den som vill lära sig laga mat på riktigt, ryggraden i fransk matlagning. Det är noggrant, passionerat och helt befriat från genvägar. Både vad gäller tid, råvaror och tillvägagångssätt. Vill man till exempel baka bröd, förklaras processen i inte mindre än 34 steg. Trodde du att en omelett var lätt ihopvispad? Efter 12 sidors omelettläsning inser man att det bara är att börja om helt från början. Det är långsamt, det är extremt detaljerat, och det ligger helt rätt i tiden! Det goda franska köket gavs ut för första gången 1960-talet. Den första svenska utgåvan kom 1980 och följdes sedan av flera utgåvor i olika format – alla är idag eftertraktade antikvariatsböcker. Lotta Lundgren har skrivit förordet till den nya utgåvan.

”Julia Child är förmodligen den viktigaste personen i matens värld.”

Observer

”Julia Child är förmodligen den viktigaste personen i matens värld.”

Observer
Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-04-02 Genre: Mat & dryck Översättare: Leon Nordin Originalutgåvans titel: Mastering the Art of French Cooking Originalutgåvans utgivningsår: 1961 Omslagsformgivare: Patric Leo Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 723 Mått: 165 x 242 x 52 mm Vikt: 1450 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789146226314 (2015-03-19); E-bok, pdf, 9789146226338 (2015-03-19)

Det goda franska köket

Julia Child
Köp boken

Utgivningsdag: 2015-03-19
Recensionsdag: 2015-04-02

Mediakontakt: Stephanie Tärnqvist

I Julia Childs vid det här laget klassiska, för att inte säga ikoniska Det goda franska köket finns ALLT för den som vill lära sig laga mat på riktigt, ryggraden i fransk matlagning. Det är noggrant, passionerat och helt befriat från genvägar. Både vad gäller tid, råvaror och tillvägagångssätt. Vill man till exempel baka bröd, förklaras processen i inte mindre än 34 steg. Trodde du att en omelett var lätt ihopvispad? Efter 12 sidors omelettläsning inser man att det bara är att börja om helt från början. Det är långsamt, det är extremt detaljerat, och det ligger helt rätt i tiden! Det goda franska köket gavs ut för första gången 1960-talet. Den första svenska utgåvan kom 1980 och följdes sedan av flera utgåvor i olika format – alla är idag eftertraktade antikvariatsböcker. Lotta Lundgren har skrivit förordet till den nya utgåvan.

”Julia Child är förmodligen den viktigaste personen i matens värld.”

Observer

”Julia Child är förmodligen den viktigaste personen i matens värld.”

Observer
Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-04-02 Genre: Mat & dryck Översättare: Leon Nordin Originalutgåvans titel: Mastering the Art of French Cooking Originalutgåvans utgivningsår: 1961 Omslagsformgivare: Patric Leo Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 723 Mått: 165 x 242 x 52 mm Vikt: 1450 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789146226314 (2015-03-19); E-bok, pdf, 9789146226338 (2015-03-19)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare