Tio lektioner i matlagning

Författare: Lotta Lundgren
Lyssna på boken Provläs

Utgivningsdag: 2015-01-15
Recensionsdag: 2015-01-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat

Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet
Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet
Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-01-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2013 Omslagsformgivare: Karin Ahlgren Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 296 Mått: 110 x 178 x 19 mm Vikt: 161 g Format (utgivningsdatum): Flexband, 9789146222224 (2013-10-17); Ljudbok, digital, 9789173488952 (2014-10-15); Ljudbok, mp3-CD, 9789173488945 (2014-10-15); Pocket, 9789175033938 (2015-01-15)

Tio lektioner i matlagning

Författare: Lotta Lundgren

Lyssna på boken Provläs

Utgivningsdag: 2015-01-15
Recensionsdag: 2015-01-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat

Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet
Om Tio lektioner i matlagning:

"Just nu har jag förmånen att förhandstitta i Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning, som kommer i oktober. Efter alla påkostade kokböcker med mängder av hårdstajlade bilder att dregla över känns det befriande med en klok matbok som är helt utan sådan utsmyckning. Och som dessutom är så galet rolig. En av mina favoriter är det här citatet om svårigheten att laga mat till kräsna barn:
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om." /Mats-Eric Nilsson, Svenska Dagbladet
Visa mer

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2015-01-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2013 Omslagsformgivare: Karin Ahlgren Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 296 Mått: 110 x 178 x 19 mm Vikt: 161 g Format (utgivningsdatum): Flexband, 9789146222224 (2013-10-17); Ljudbok, digital, 9789173488952 (2014-10-15); Ljudbok, mp3-CD, 9789173488945 (2014-10-15); Pocket, 9789175033938 (2015-01-15)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare