Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Du har fått följande träffar:

En given väg

Patricia Tudor-Sandahl

"Att följa en kallelse är att vara trogen sin egen melodi, rensa bort de falska tonerna, bli sams...

 • Genre: Psykologi
 • Bandtyp: E-bok (EBOK) , Ljudbok, digital, mp3-fil (FIL) , Ljudbok, CD (CDA) , Pocket (POC)
 • Utgivningsår 2014

Den tredje åldern

Patricia Tudor-Sandahl

Att befinna sig i åldrarna 50-70 år är att befinna sig i ett gränsland - långt ifrån ung, men int...

 • Genre: Skönlitteratur: allmänt
 • Bandtyp: Ljudbok, digital, mp3-fil (FIL) , Ljudbok, CD (CDA) , Pocket (POC)
 • Utgivningsår 2010
 • Ordet är ditt

  Patricia Tudor-Sandahl

  Alla har en historia inom sig som är värd att berätta. Varje människa bär på spår av det hon har ...

  Alla har en historia inom sig som är värd att berätta. Varje människa bär på spår av det hon har varit med om. Vi präglas djupt av våra barndomsupplevelser, men utvecklingen tar inte slut bara för att man når vuxen ålder. Att skriva om sitt liv kan vara ett sätt att komma vidare i sin personliga utveckling, det ger perspektiv och ökad självinsikt. Patricia Tudor-Sandahl visar på skrivprocessens läkande kraft i sin bok, som också är en utmärkt introduktion till den moderna psykologins tankegångar. Patricia Tudor-Sandahl är fil. dr i pedagogik, leg. psykolog och psykoterapeut och en flitigt anlitad föreläsare. Förra året kom den självbiografiska berättelsen "Ett himla liv" ut; tidigare har hon publicerat en rad fackböcker inom psykologin.

  Recensionsdatum:
  2001-07-03
  ISBN:
  9789146182214
  Genre:
  Övrigt
  Bandtyp:
  Pocket (POC)
  Ladda ner bokomslag
 • En given väg

  Patricia Tudor-Sandahl

  "Att följa en kallelse är att vara trogen sin egen melodi, rensa bort de falska tonerna, bli sams...

  "Att följa en kallelse är att vara trogen sin egen melodi, rensa bort de falska tonerna, bli samstämmig med sig själv, till sin egen och andras glädje.  Det handlar om att bli den man är ämnad att vara."Varje liv är unikt och varje människa har ett uppdrag, någonting som hon eller han är särskilt lämpad för att göra. Men det kan ta tid och mod att upptäcka vad det är och att sätta det i verket. Psykologen och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl vill i sin nya bok uppmuntra oss att ta ett steg åt sidan och - lyssna inåt- ; att se på vår vardag ur ett annat perspektiv än det vanliga, lägga märke till vad som ger glädje och vad som känns meningsfullt i livet - och att sedan ta konsekvensen av detta. Patricia Tudor-Sandahls stora publika genombrott kom med boken Den tredje åldern (1999) som sålt i över 100 000 exemplar, därefter har hon skrivit flera böcker, bland andra Tid att vara ensam och Eftertankar.  

  Recensionsdatum:
  2015-01-02
  ISBN:
  9789146229056
  Genre:
  Psykologi
  Bandtyp:
  E-bok (EBOK) Ljudbok digital mp3-fil (FIL) Ljudbok CD (CDA) Pocket (POC)
  Ladda ner bokomslag
 • Den tredje åldern

  Patricia Tudor-Sandahl

  Att befinna sig i åldrarna 50-70 år är att befinna sig i ett gränsland - långt ifrån ung, men int...

  Att befinna sig i åldrarna 50-70 år är att befinna sig i ett gränsland - långt ifrån ung, men inte riktigt gammal. Idag är vi dessutom friskare och yrkesverksamma längre upp i åldrarna än tidigare. Patricia Tudor-Sandahl menar att de gängse mallarna för människor som åldras inte längre stämmer - de som tillhör den tredje åldern idag är pionjärer! Nyfiket, klokt och med avstamp i en personlig erfarenhet beskriver författaren, som är välkänd psykoterapeut, denna den tredje ålderns speciella erfarenheter.

  Recensionsdatum:
  2010-06-11
  ISBN:
  9789173484435
  Genre:
  Skönlitteratur: allmänt
  Bandtyp:
  Ljudbok digital mp3-fil (FIL) Ljudbok CD (CDA) Pocket (POC)
  Ladda ner bokomslag
 • Tid att vara ensam

  Patricia Tudor-Sandahl

  "Då och då har jag lust att dra mig undan vardagen och vara för mig själv ett tag. Den inre röste...

  "Då och då har jag lust att dra mig undan vardagen och vara för mig själv ett tag. Den inre rösten hörs bäst då det är tyst och stilla. Jag blir klarare över vart jag är på väg i mitt liv och om det verkligen är dit jag vill gå ..." Mitt behov av tid i ensamhet växer med åren. Jag tycker också om att vara tillsammans med andra, men ensamheten hjälper mig att bättre ta vara på mina relationer och inte slösa med den tid som för varje år rinner fortare bort. Den självvalda ensamheten är stimulerande men också utmanande. Det kan kännas ovanligt, till och med lite skrämmande, att bara umgås med sig själv. Med den här boken vill jag inspirera till att trotsa rädslan och prova på vad stunder av självvald ensamhet kan ge." PATRICIA TUDOR-SANDAHL är fil. dr i pedagogik, legitimerad psykolog och psykoterapeut och är flitigt anlitad som konsult och föreläsare. Hennes böcker, alla präglade av nyfikenhet, klokhet och värme, har vunnit en stor läsekrets.

  Recensionsdatum:
  2003-04-25
  ISBN:
  9789146202103
  Genre:
  Övrigt
  Bandtyp:
  Pocket (POC)
 • Den fängslande verkligheten

  Patricia Tudor-Sandahl

  Den fängslande verkligheten behandlar objektrelationsteorin - en riktning inom den moderna psykol...

  Den fängslande verkligheten behandlar objektrelationsteorin - en riktning inom den moderna psykologin som betonar betydelsen av relationer under barnets första levnadsår. Boken kom ut första gången 1992, men är alltjämt aktuell för den som arbetar inom psykoterapi eller själv går i terapi.

  Recensionsdatum:
  2003-12-19
  ISBN:
  9789146204701
  Genre:
  Övrigt
  Bandtyp:
  Pocket (POC)
  Ladda ner bokomslag
 • Ett himla liv

  Patricia Tudor-Sandahl

  "Detta är berättelsen om mina uppväxtår i det fattiga och krigsdrabbade norra England. Minnena fr...

  "Detta är berättelsen om mina uppväxtår i det fattiga och krigsdrabbade norra England. Minnena från mitt tidiga liv har varit plågsamt starka. Att skriva har hjälpt mig att försonas med de rötter som jag så abrupt ryckte upp för nästan fyrtio år sedan, då jag bröt med allt och lämnade mitt hemland för att ge mig ut i världen. På många sätt är det historien om ett maskrosbarn.   I dag är jag en 62-årig mormor med många års erfarenhet av att själv gå i psykoterapi och vara psykoterapeut för andra. Ändå kände jag, mitt i livet, ett inre tvång att än en gång återvända till de svåra ungdomsår som präglat mitt vuxna liv. Skrivandet har hjälpt mig att förlåta och förstå och det har gjort mig helare som människa.   Boken blev en vändpunkt för mig både som privatperson och i mitt professionella liv. Det var inte alldeles enkelt att så förbehållslöst lämna ut sig. I mitt yrke är det sällsynt att vara så personlig, ändå kom jag fram till att vi inte bör vara rädda för att oftare visa oss som de vanliga människor vi är. Tystnaden vidgar klyftan mellan oss. Om den som läser vad jag skrivit därigenom kan känna lite mer hopp och styrka har det varit en mening med att ge ut boken." PATRICIA TUDOR-SANDAHL är fil.dr i pedagogik, legitimerad psykolog och psykoterapeut och flitigt anlitad som konsult och föreläsare. Hennes böcker, alla präglade av nyfikenhet, klokhet och värme, har vunnit en stor läsekrets. Senast var hon aktuell med Tid att vara ensam.

  Recensionsdatum:
  2002-12-20
  ISBN:
  9789146201823
  Genre:
  Biografier
  Bandtyp:
  Pocket (POC)
 • Eftertankar

  Patricia Tudor-Sandahl

  Dagarna rusar förbi och vi hinner inte se vårt eget liv i närbild. Först när vi stannar upp och f...

  Dagarna rusar förbi och vi hinner inte se vårt eget liv i närbild. Först när vi stannar upp och får distans märker vi hur lätt det kan gå slentrian i vår vardag. Vi upprepar samma gamla mönster, kör på i välkända spår och blir helt enkelt hemmablinda. Det finns ett stort värde i att sätta tillvaron under lupp. Se livet ur nya vinklar, skönja andra möjligheter, ana nya vägar. Inse det spännande som ryms i varenda dag men som alltför ofta går oss förbi. Boken består av korta episoder som väcker känslor och får oss att tänka till.

  Recensionsdatum:
  2004-11-19
  ISBN:
  9789146210641
  Genre:
  Psykologi
  Bandtyp:
  Pocket (POC)
  Ladda ner bokomslag
Titel / Författare
Genre
Datum
Skriv ut
Visar 7 av 7 träffar
Visar 1 av 1 träffar
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm