Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Meg Wolitzer medverkar i podcasten Speaking of Stories

2016-02-25

I nya avsnittet av podcasten Speaking of Stories möts Meg Wolitzer och Jenny Nordberg. 

I avsnitt tre av podcasten Speaking of Stories möter Meg Wolitzer, aktuell med Hustrun, journalisten och författaren Jenny Nordberg.

I Afghanistan, ett av världens farligaste länder, är det endast män som räknas. Flickor kläs ut till pojkar av föräldrar i desperat behov av söner. Dessa flickor kallas ”bacha posh” och det är dem Jenny Nordbergs De förklädda flickorna i Kabul handlar om. När Jenny Nordberg möter Meg Wolitzer ställer de sig frågan om det verkligen bara är i Afghanistan som söner värderas högre än döttrar?

Meg Wolitzer delar med sig av sin syn på äktenskapet, Jenny berättar varför hon varit arg ända sedan hon läst Megs bok Hustrun och oundvikligen när två New York-bor möts behandlas även vädret och problem med lägenhetsuppvärmningen.

Avsnitt tre av Speaking of Stories heter Is it a man’s world? och är producerat av Gabriella Lahti.#SoStories 

I podcasten Speaking of Stories möts två författare för att tala om sitt skrivande, aktualiteter, samhälle och kultur. Samtalet tar avstamp ur en gemensam nämnare, sedan bestämmer deltagarna själva var det tar vägen. I varje avsnitt möts en författare från Sverige och en som är på besök i Sverige. Finns på Acast och iTunes.

Utgivna böcker

  • Hustrun

    Joan sitter på ett flygplan, tiotusen meter upp i luften, när hon bestämmer sig för att lämna sin man, den uppburne författaren Joe Castleman. De är på väg till Helsingfors där Joe ska ta emot...

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm