Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Gabriela Adameşteanu till Stockholm den 13-16 mars

2016-02-16

Den rumänska författaren Gabriela Adameşteanu är aktuell med den svenska översättningen av ”Förlorad morgon”. Den 13-16 mars gästar hon Stockholm på inbjudan av Rumänska kulturinstitutet och 2244 / Wahlström & Widstrand.

Under sitt besök gör Gabriela Adameşteanu bland annat ett framträdande på Rumänska kulturinstitutet den 15 mars kl. 18:00. Gabriela Adameşteanu samtalar med Annina Rabe och Hannes Meidal läser ur den svenska utgåvan av Förlorad morgon.

Gabriela Adameşteanu har i sitt författarskap lyft fram de ofta bortglömda kvinnliga rösterna i den rumänska historien. Hennes bok Förlorad morgon utkom i Rumänien 1984 och är en milstolpe i den rumänska litteraturen. Boken gav henne en plats bland de främsta europeiska berättarna och har nu äntligen översatts till svenska av Åsa Apelkvist och Arina Stoenescu.

Läs mer om Förlorad morgon
Läs mer om Gabriela Adameşteanu

Utgivna böcker

  • Förlorad morgon

    Medan Vica Delcă vandrar genom Bukarests gator följer vi denna gamla fattiga kvinnas yttre iakttagelser och inre förnimmelser, hennes känslor och minnen. Förlorad morgon utspelas under en enda...

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm