Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

César Aira nominerad till Man Booker International Prize

2015-03-25

César Aira har – som en av tio och som den ende spanskspråkige författaren – blivit nominerad till Man Booker International Prize, ett av de tyngsta internationella litterära priserna. Pristagaren tillkännages den 19 maj. 

César Aira är en av de tio som har blivit nominerade till Man Booker International Prize, ett av de tyngsta internationella litterära priserna. 

César Aira har på Wahlström & Widstrand gett ut samlingsvolymen 3 x Aira. Den kom ut i oktober 2012, med svensk översättning av Manni Kössler.

 

3 x Aira är en introduktion till César Airas författarskap. De tre kortromanerna Litteraturkonferensen, Nätterna i Flores och En episod i den resande landskapsmålarens liv gavs ut i samma volym för att visa på Airas bredd, höjd och djup som författare. 

Aira är en av Argentinas mest produktiva författare, och en av de mest omtalade i Latinamerika. Förutom essäer och romaner skriver Aira också regelbundet för den spanska dagstidningen El Pais samt i amerikanska The New Yorker.

Utgivna böcker

  • Fri flykt framåt

    Experimentell, ironisk och oförutsägbar. I samlingen Fri flykt framåt presenteras tre kortromaner ur den argentinska kultförfattaren César Airas litterära skattkista: Hur jag blev nunna, Varamo...

  • 3 x Aira

    César Aira är argentinaren som tagit litteraturvärlden med storm. Hans historier är fullkomligt oförutsägbara. Böckerna, sällan längre än 100 sidor, tar ständigt nya vändningar, skiftar stil och...

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm