Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Édouard Louis besöker Stockholm den 22-24 april

2015-03-17

Édouard Louis, vars debutroman "Göra sig kvitt Eddy Bellegueule" haft stora framgångar och skapat debatt i hemlandet Frankrike, kommer till Stockholm.

Den 22-24 april kommer den franska författaren Édouard Louis till Stockholm. Han är aktuell med sin självbiografiska debutroman Göra sig kvitt Eddy Bellegueule som utkommer på svenska i april.

Under sin vistelse i Stockholm gör han bland annat ett framträdande Internationella Författarscenen på Kulturhuset torsdagen den 23 april. Läs mer om evenemanget här >>

Göra sig kvitt Eddy Bellegueule har rönt stor uppmärksamhet i Édouard Louis hemland Frankrike och nominerades till Goncourtpriset i debutromanklassen 2014. Boken är 21-årige Édouards uppgörelse med sin barndom och sitt liv som Eddy Bellegueule, den alltför feminine lille pojken i den hårda bruksorten i norra Frankrike. En skakande skildring av ett Frankrike som ligger så långt bort från Paris man kan tänka sig, en bok som är ett försök att förstå sociala mönsters styrka.

Presskontakt för Édouard Louis är Stephanie Tärnqvist

Utgivna böcker

  • Våldets historia

    I julaftonsnatten vandrar Édouard hemåt över Place de la République när en ung man plötsligt dyker upp vid hans sida. De kommer att tillbringa natten tillsammans, men det som började som kärlek...

  • Göra sig kvitt Eddy Bellegueule

    21-årige Édouard Louis uppgörelse med sitt liv som Eddy Bellegueule, den alltför feminine pojken i bruksorten i norra Frankrike. Byns värld kretsar kring TV:ns brus och fabrikens slit. Vardagen...

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm