Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Carmen Bugans "Den begravda skrivmaskinen" i Gomorron Sverige

2015-02-18

Magnus Utvik på Gomorron Sverige recenserar "Den begravda skrivmaskinen", nyligen utgiven av 2244.

Den begravda skrivmaskinen är en självbiografisk berättelse som beskriver hur Carmen Bugans barndom präglades av pappans politiska engagemang för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet i Ceaușescus Rumänien.

Magnus Utvik talar om hur man genom Carmen Bugans historia får en förståelse för hur det personliga och det politiska går hand i hand under den långa period som Rumänien präglades av kommunistiskt styre. Hur man som vuxen har gjort ett val att leva som dissident, medan man som barn kanske drabbas och förebrår föräldrarna som gör detta val. 

Se klippet här:

Utgivna böcker

  • Den begravda skrivmaskinen

    Den 10 mars 1983 lämnar Carmen Bugans pappa sin hemby och tar bilen till Bukarest. När Carmen kommer hem från skolan den dagen är hela huset fullt av Securitate-agenter. Hennes pappas protest mot...

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm