Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Neftali Milfuegos debut lovordas

2015-01-29

Neftali Milfuegos debutroman "Tankar mellan hjärtslag" lovordas i media. Läs utdrag från recensionerna av boken här.

Neftali Milfuegos hyllas i pressen för sin debutroman Tankar mellan hjärtslag. Romanen är författarens egna ord om att växa upp i rotlöshet och hamna mellan två kulturer. Tankar mellan hjärtslag är berättelsen om Milfuegos resa genom identitet, kärlek, hat och frågor.

Nedan följer utdrag ur några av de fina recensioner som boken fått motta:

”… framförallt präglas berättelsen av starkt engagemang och ilsken frustration över världens orättvisor, patriarkaliskt förtryck, rasistisk nationalism, klass- och könsklyftor, ohämmad konsumism (…) det här är en bra början på ett författarskap som kan bli intressant.” /Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten

”Tankar mellan hjärtslag är en bok som omfamnar mycket samtidigt som den är en stämningsfullt skriven tillståndsroman. Jag skulle vilja påstå att det är en av de bästa debutromanerna under hela 10-talet.” /Rasmus Landström, Dagens ETC

”För lika mycket som en berättelse om en ung man är boken en berättelse om identitet, om hemmahörighet, om politik. Det är där boken briljerar: i att ringa in ett mellanförskap, en tillhörighet som inte erkänns.”/ Valerie Kyeyune Backström, Expressen

”Det är en angelägen och nervig text, som utan fördämningar sammanför det privata med en vidare diskussion om rasism, om våld som ett symptom på det sjuka i en samhällsstruktur, och om vikten av att ompröva normer för att komma vidare.” /Jonna Fries, Norrköpings Tidningar

”Sakta inser han att Chile och Sverige är ganska lika, trots allt. Det är världsordningen det är fel på. Det är nyliberalismen, utförsäljningarna, bankerna, EU, FN, patriarkatet, nationalismen, polisen, medierna. Stundtals känns det som att läsa en yngre och mer oborstad version av Athena Farrokhzads sommarprat förra året (…) Boken är som en krater ur vilken orden sprutar ut från sidorna. Det tagna efternamnet kan också översättas till ’tusen eldar’. /Filip Yifter-Svensson, Sydsvenskan

”Neftali är svensk. Men han förblir Den Andre, den främmande och avvikande – en som inte riktigt hör till. Därigenom är han inte en slav under vanans avtrubbande och förblindande makt. Detta föder och skapar även en politisk klarsyn. Allt skitsnack och de tomma orden, de på ytan välmenande men falska fraserna, hör han direkt hur de klingar falskt som trekronor (…) Han äger en imponerande analysförmåga och en enkel och rak prosa att beskriva vad han sett och lärt. Märkligt nog är de mer explicita politiska avsnitten skrivna på ett annat sätt. Talspråket och slangen tystnar, och orden blir vassa, koncentrerade, laserskarpa. Tankar mellan hjärtslag är en viktig och angelägen bok.” /Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

”… en stark och läsvärd debut” /Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm