Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Skräckmästaren Anders Fager aktuell med två böcker och ett rollspel

En skräckhistoria för vuxna, en skräckhistoria för barn och ett skräckspel. Anders Fager har varit produktiv och är trippelaktuell under 2014.

Under sommaren släpptes Anders Fagers första barnbok, Den elaka vikarien. Boken ingår i Bonnier Carlsens nya serie Lätt och läskigt som riktar sig till de som just börjat läsa. Anders Fager skriver på rimmad vers som serietecknaren Daniel Thollin satt drastiska bilder till. Med humor som vapen tänjer de så mycket man får på gränserna utan att det blir fel.

Den 14 augusti är det recensionsdag för En man av stil och smak, som ges ut på Wahlström & Widstrand. En skräckhistoria, men också en berättelse om ett Stockholm så som det kanske ser ut under den välpolerade ytan.

I augusti släpps också rollspelet Svenska Kulter. Ett skräckspel som bygger på böckerna Samlade Svenska kulter, Jag såg henne idag i receptionen och En man av stil och smak. Spelet är skrivet av spelgurun Tomas Arfert och Anders Fager och innehåller också en nyskriven novell.

Mer information:

Den elaka vikarien

En man av stil och smak

Spelet Svenska Kulter

Om Anders Fager:
Anders Fager, född 1964, bor i Stockholm. Han debuterade som författare 2009 med Svenska kulter. Han skriver sagor för att han älskar den där blicken människor får när de för ett ögonblick tror på det han skriver. De vanligaste frågorna han kommer att få om de här böckerna är.

ÄR DU RÄDD FÖR VIKARIER?

Det fanns en jättesträng svensklärarinna när jag gick på mellanstadiet. Hon var väldigt otäck och hade sarkastiska synpunkter på hur vi stavade. Så här i efterhand så inser jag att hon nog var den enda lärare som verkligen ville att vi skulle kunna stava.

HUR LIK ÄR DIN BIBLIOTEKSTJUV DEN VERKLIGE BIBLIOTEKSTJUVEN?

Jag har aldrig träffat originalet så det är svårt att säga. Men folk som gjort det har berättat saker som får mig att känna att min karaktär är närmare verkligheten än man var i tv-serien som gjordes för några år sen. TV missade dessutom hela biten med att karln sålt sin själ till mörkrets makter.

VARIFRÅN KOMMER IDÉN TILL ETT ROLLSPEL?

Det var Tomas Arfert som kläckte idén och jag var inte så svår att övertala. Flera av idéerna jag använt i Kulterna är gamla rollspelshistorier från början, kolonin på Skarv till exempel har jag dragit runt på sen åttiotalet. På något vis så sluts cirkeln.

HUR HAR DET VARIT ATT ARBETA MED ANDRA I ”DIN VÄRLD”?

Det har gått förbluffande bra. Givetvis för att Daniel och Tomas vet att jag sålt min själ till mörkrets makter. Dessutom är de sanslöst begåvade båda två så jag har långa stunder stått och häpet sett på när min skapelse växer i andras händer. Tomas är dessutom otäckt bra på att plagiera mitt sätt att skriva, jag har flera gånger kommit på mig själv med att skrocka åt hur bra jag skrivit något innan jag insett att det inte är jag som skrivit det.

 

 

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm