Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Tokyo grep tag om Pia Hintze

2014-10-01

Pia Hintzes nya bok "Tokyo Blues" handlar om en kvinna i 50-årsåldern som lämnar sitt hem och jobb i Sverige för bli hemmafru i den stora neonblinkande staden Tokyo. Trots svårigheter att navigera i mataffären och de ständiga svettvallningarna, förälskar hon sig i människorna och staden. 

Om sin kommande roman Tokyo Blues säger Pia Hintze till tidningen Tara "Jag blir jätteglad om någon lägger ifrån sig min bok med en varm känsla i kroppen. Dock inte en vallning... (skratt) Och så får de gärna vilja åka till Japan."

Den är en kärleksförklaring till Tokyo och en humoristisk skildring av vad som händer när en svensktalande kvinna i klimakteriet möter världens folkrikaste stad.

I hennes tidigare böcker har huvudpersonerna varit småbarnsföräldrar men den här gången ville hon skriva om något annat - pincettgreppet till exempel.

”I en viss ålder, mellan 40 och 50, börjar både män och kvinnor försöka rycka loss oönskade hårstrån. Se dig omkring nästa gång du är på konferens eller liknande. Folk sitter och känner och rycker hela tiden. Det är jättekomiskt”, säger Pia Hintze.

Hon berättar i intervjun som publiceras i senaste numret av Tara att det som är speciellt med åldern mellan 45-50 är att praktiskt taget alla har tvingats tackla motgångar. Det är också ett faktum att många som befinner sig i det här läget av livet har barn som råkat ut för någonting och ingen vars föräldrar är krämpfria.

Men det positiva är ändå det som överväger, och att med åldern kommer friheten att inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Det finns en styrka i att inte längre vara rädd och att man inte längre ser på tillvaron i svart eller vitt.

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm