Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Taiye Selasi på Sverigebesök

2013-09-18

Den 26-28 oktober kommer författaren Taiye Selasi på Sverigebesök. Hon kommer prata om sin nya bok Komma och gå på Litteraturfestivalen i Stockholm samt på Internationell författarscen i Malmö.

Taiye Selasi föddes 1979 i England med föräldrar från Ghana och Nigeria.
Hon växte upp i USA och har studerat på Yale och vid Oxford och bor numera i Rom, New Dehli och New York. Selasi har listats som en av Storbritanniens 20 främsta yngre författare och har bland annat haft Toni Morrison och Salman Rushdie som mentorer.

Komma och gå är Selasis romandebut som utspelar sig i USA, Ghana och Nigeria från 60-tal till nutid. En berättelse om hur en på ytan framgångsrik familj med rötterna i den afrikanska kulturen åter träffas efter ett dödsfall; historien om hur familjen splittrades, krossade hjärtan, lögner och brott som begåtts i kärlekens namn.

Taiye Selasis Sverigebesök:

Internationell Litteraturfestival i Stockholm 26-27 oktober
Taiye Selasi medverkar på den första upplagan av Stockholm Literature på Moderna Museet. Festivalen utlovar två dagar av möten mellan litteratur, konst och vetenskap i form av samtal, uppläsningar och performance.
Mer information här.

Internationell författarscen i Malmö
Måndag den 28 oktober samtalar den brittiska författaren Taiye Selassi med med Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan. Mer information här.

 

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm