Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Disapriset 2013 till Johan Svedjedal

2013-09-15

Johan Svedjedal tilldelas 2013 års Disa-pris för ett brett och framgångsrikt populärvetenskapligt författarskap.

Författarfoto Johan Svedjedal Omslagsbild Spektrum

Med lätt buren lärdom skildrar han vårt litterära arv, författarnas samspel med publiken och de villkor litteraturen verkar i. På ett fängslande och medryckande sätt skildrar han den idévärld som såg tidskriften Spektrum födas och de som drömde den svenska drömmen. Han skriver tillgängligt, klart och färgstarkt, utan att ge avkall på vetenskapliga krav.

Disapriset är ett populärvetenskapligt pris som utdelades för första gången år 2001. Uppsala universitet och Studentbokhandeln AB har gemensamt inrättat detta pris för att stimulera till fortsatta insatser inom populärvetenskapligt författarskap. 

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm