Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Carl-Johan Malmbergs Stjärnan i foten får fina ord

2013-04-18

Carl-Johan Malmbergs praktverk om poeten, målaren och grafikern William Blake får fina recensioner. ”...denna typ av bok – avancerad, rikt illustrerad och dessutom omsorgsfullt layoutad – är i dag en raritet i det kommersiella svenska förlagsklimatet. Bara för ambitionens skull borde den alltså applåderas. Rakt av.” skriver Dagens Nyheters Ingela Lind.

”Carl Johan Malmberg vill sprida sin kärlek till William Blake och ställer steg för steg sin bildning till vårt förfogande. Det är en härlig uppvisning. För denna typ av bok – avancerad, rikt illustrerad och dessutom omsorgsfullt layoutad – är i dag en raritet i det kommersiella svenska förlagsklimatet. Bara för ambitionens skull borde den alltså applåderas. Rakt av.”
/Ingela Lind, Dagens Nyheter

”Malmbergs bok är den första större presentationen av Blake på svenska där hans olika sidor integreras: människan, poeten, konstnären och tänkaren. Dikt och bild, liv och tanke relateras till varandra på ett fascinerande sätt. Resultatet har blivit en mycket vacker bok rikt illustrerad med Blakes säregna bilder och med löpande noter i högermarginalen.”
/Bo Gustavsson, Upsala Nya Tidning

”’Stjärnan i foten’ är det första större verket om Blake på svenska och en mycket vacker bok – ett praktverk med njutbar papperskvalitet, generösa reproduktioner och fantastisk formgivning.”
/Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad

”Malmberg är generös och delger med ödmjukhet sina personliga upplevelser, och uttrycker sig med skärpa och klarhet. Han är både självständig och djupt förtrogen med tidigare forskning, vilket får resonemangen att vila i spänningen mellan det egensinniga och det konventionella.”
/Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm