Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Se Kristian Lundberg i SVT och TV4

2013-04-15

Författaren Kristian Lundberg framträder i Go'kväll, Efter tio och Gomorron.

Se Kristian Lundberg som är aktuell med en ny roman medverkar i TV där han berättar om fattigdom och utanförskap. Hans senaste bok En hemstad skildrar Kristians fattiga barndom på 70-talet i en förort utanför Malmö.

Go'kväll SVT - 11 april 2013 >> (visningstiden för inslaget har utgått) 

Efter tio TV4 - 10 april 2013


Gomorron SVT - 15 april 2013 (starttid: 08:48) >> (visningstiden för inslaget hat utgått)

Om boken
Bokomslag En hemstadDetta är en berättelse om klass - om hat och övergrepp, om sjukdom och tillfrisknande. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och vålnader. Det är en bok om att åldras tillsammans med sin stad. Till slut befinner man sig i en sluten cirkel där varje länk bär sin betydelse och ingår i ett större mönster. Ögonblick läggs till ögonblick som bildar en kalejdoskopisk bild. Det är en bok om en mor. Om utsattheten. Om hopp och förtröstan. En bok om skuggorna som växer långt in i morgonljuset för att till och med skapa natt mitt på dagen, en bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly. Det är också en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven bara kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten, en bok om självmord, skuld, skam - om vad som händer när man plötsligt står ensam kvar, när alla är borta - och stadens kollektiva minne förvandlas. Om vem som då har rätt att berätta om hur det var och är.

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm