Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Bruno K. Öijers Trilogin översatt till arabiska

2013-03-26

Al-thulathiytu (Trilogin) publiceras i samarbete med de två förlagen Almutawassit i Milano och Noun i Dubai och finns nu i bokhandelns sortiment över hela den arabiska kontinenten. Detta är den största lyriköversättning som gjorts hittills från svenska till arabiska, enligt översättaren Jasim Mohamed. Jasim kom till Sverige från Irak i början av nittiotalet och har gett ut två diktsamlingar på svenska samt översatt en stor antologi med svenska samtida poeter.

Bruno K. Öijer säger:

– Det är självklart en glädje och en stor sak att bli presenterad i den arabiska kulturvärlden med dess svindlande rötter bakåt i historien och dess absoluta närhet till poesins ursprungskällor.

Bokomslag Trilogin
  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm