Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Maria Semple nominerad till Woman's Prize for Fiction

2013-03-20

Maria Semple är nominerad till Woman's Prize for fiction för sin bok Var blev du av Bernadette.

Författarfoto Maria SempleDen 13 mars presenterades de författare som är nominerade till Woman’s prize for fiction i en långlista på deras hemsida. Maria Semple är en av de utvalda som kan vinna 30 000 £ för sin bok Var blev du av Bernadette.

Listan över de nominerade kommer att kortas ner och tisdag den 16 april presenteras kortlistan på London Bookfair. Vinnaren tillkännages vid en ceremoni i London den 5 juni.

Läs mer om Woman's Prize for Fiction här >>

Om boken:
Bokomslag Var blev du av BernadetteBernadette Fox är ökänd. Hon är en revolutionerande arkitekt som helt har slutat skapa. Hon är ett hot och en plåga för andra mammor i Seattle. Hon är hustru till datageniet Elgie Branch. Men för sin 15-åriga dotter Bee är hon inte bara mamma utan också bästa vän. 

När Bernadette plötsligt försvinner sammanställer Bee brev, e-postmeddelanden, officiella dokument, rektorsrapporter, hemlig korrespondens, läkarjournaler och FBI-handlingar för att hitta sin mor.

Det blir till en fantastiskt rolig och gripande roman om missriktad genialitet och om relationen mellan en mor och en dotter i en absurd värld.

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm