Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Lukas Moodysson får nytt stipendium

2013-03-18

Lukas Moodysson har tilldelats Per Gannevik-stipendiet.

Lukas Moodysson är en av de fem som tilldelats de första Per Gannevik-stipendierna och erhåller därmed 500 000 kronor.

Motivering:
Författarfoto Lukas MoodyssonFör ett konstnärskap som spänner över ett brett fält av prosa, dikt och filmkonst. Som filmskapare har han prövat på olika genrer och ådagalagt en ständig beredskap att underminera sin egen position som privilegierad konstnär. Han rör sig i ett landskap där han undersöker samtida fenomen som människohandel, främlingsfientlighet och frasradikalism. Han utnyttjar filmmediets konstnärliga och politiska möjligheter på ett dynamiskt och ofta nyskapande vis för att gestalta sin sanning om vår tid.

Läs mer om Per Gannevik-stipendierna här >>

Lukas Moodysson är senast aktuell med boken Tolv månader i skugga.

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm