Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Nominerade till Sveriges Radios Romanpris

2013-12-06

Therése Söderlind, Viktor Johansson och Anna Schulze är nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2014.

 

Sveriges Radio delar varje år ut ett pris till "en framstående svensk roman ur det gångna årets produktion". Prissumman är på 50.000 kr.
Det unika med priset är Lyssnarjuryn. Den förnyas varje år och består av bokläsande radiolyssnare i olika åldrar och med skiftande yrken som skrivit och anmält sitt intresse att vara med. Jurymedlemmarna läser de sex nominerade romanerna, diskuterar dem och utser tillsammans pristagaren. Delar av diskussionerna sänds i radio.

Följande av Wahlström & Widstrands författare är nominerade:

Therese Söderlind -Vägen till Bålberget

Vägen mot Bålberget spänner en båge över tiden. Det är en roman om fyra människor - fyra öden - en bygd. Vad innebär det att vara förälder och att vara barn? Vad betyder historia och släktskap? Är historien ens värd att bevaras? Therése Söderlind har skrivit ett drama som - liksom debutromanen Norrlands svårmod - handlar om ursprung men också om att vara fångad i sin tid.

Läs mer >>

Viktor Johansson - Den mörka sporten

Detta är en roman om ett misslyckat underbarn som är uppvärmd och redo att göra sitt livs hjältedåd. En existentiell undersökning av livet. En kamp - mot eller med språket, mot eller med tillvaron och dess beståndsdelar: den egna kroppen, familjen och andra - vänner, fiender, allt i den väv som formar det mänskliga varats helhet.

 

Läs mer >>

Anna Schulze - Vårt gemensamma liv

Med precision avtäcker Anna Schulze våra vardagliga tillkortakommanden och de där små stegen som tar oss närmare och närmare avgrunden. Med klar blick och absolut gehör har hon skrivit en samtida äktenskapsroman som lämnar stort avtryck.

Läs mer >>

 

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm