Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Tre vägar av Katarina Frostenson är nominerad till Augustpriset

2013-10-21

""Tre vägar" är en rik poetik, som förenar det omedelbara intryckets klanger med eftertanken. Den förnyar och utmanar våra föreställningar om hur dikt ska se ut och låta." //Ur juryns motivering

 Pressbild på Katarina Frostenson

 

 

Ladda ner bokomslag

Katarina Frostensons Tre vägar är nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.

Juryns motivering:
I Katarina Frostensons händer kan poesin vara både lekfull och cerebral, röra sig från barnkammarramsan till Hölderlin.
Tre vägar är en rik poetik, som förenar det omedelbara intryckets klanger med eftertanken. Den förnyar och utmanar våra föreställningar om hur dikt ska se ut och låta.
Här inbjuds vi att gå de tre vägarnas upptäcktsfärd in i ett dynamiskt författarskap som överraskar och som retas.

Tre vägar är en treklöver texter på prosa som ibland övergår i dikt. De är vandringar på vägar i Europa, över stigar i förorten och i strändernas öppna natur. De rör sig i verkliga landskap och strövar fritt i tanken utifrån ord, bilder och ögonblick som uppstår under vägen. Berättelserna samtalar om platsens betydelse för skapandet, om minne och glömska, om språkets kraft och konstens makt, om levande och döda, om modern, och om att gå vidare. De tre delarna samtalar med varandra och med tidigare texter i Frostensons poetiska värld, samtidigt som de med sina ämnen och tonfall bryter ny mark i författarskapet. Det är inspirerade och inspirerande ord som hela tiden befinner sig i rörelse.

Svenska Förläggarföreningen har årligen delat ut Augustpriset sedan 1989 i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok. Syftet med Augustpriset är att lyfta fram den svenska litteraturen och varje år fokusera intresset på de nominerade titlarna.

Mer om Tre vägar
Mer om Katarina Frostenson

 

  • Sveavägen 56
  • Box 3159
  • S-103 63 Stockholm