Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Ministern - en kärlekshistoria

Författarbilder

258199 258200 258198 258197 258201

Ministern - en kärlekshistoria

Tillvaron ser ljus ut
Köp

Theodore Mandelstam är regeringens allra mest utåtriktade och medieomsusade minister. Han är ett socialt högdjur som är med överallt. Han lever sitt liv på ambassadörers mottagningar, premiärer och nattklubbar och hans privata fester i våningen på Östermalm är hett stoff för skvallerpressen. Självklart är han viktig för statsministern. Syns man så finns man, och då får man också makt och inflytande.

Men så är han nära att göra bort sig, och det ordentligt. Hela hans politiska framtid står på spel, innan han i sista sekunden lyckas rädda situationen genom att i en genial manöver bli ihop med Sara-Lucia, en schlagersångerska på uppgång. Theo har alltid haft en komplicerad relation till kvinnor – mamman, älskarinnan, kulturministern, vem orkar räkna och hur blir man snabbast av med dem? ­– men Sara-Lucia i sin gula klänning har gäckat honom länge och en romans mellan dem får medierna att bli som galna. Theo är på topp igen, och det illustra paret blir under en period mediernas absoluta favoriter.

Samtidigt förstår man att Theos liv snurrar allt snabbare, tomheten är mer påtaglig än någonsin. Är han bara en liten pojke vars pappa aldrig blev nöjd, eller är han en fullfjädrad psykopat? Men kanske är Sara-Lucia på riktigt. Kanske är hon en äkta människa.

Ministern – en kärlekshistoria är en roman om konsekvenserna av att lägga fokus på yta och yttre sken.
Recensionsdatum 2012-11-08
Mer om...
 • Författare

  Claes de Faire
 • Recensionsdatum:

  2012-11-08
 • ISBN:

  9789146222989
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
 • Omslagsformgivare:

  Nina Leino PdeR
Författaren
Claes de Faire

Foto: Caroline Andersson

Claes de Faire

Claes de Faire är född 1978 och uppvuxen i Motala. Sedan 2000 bor han i Stockholm där han är verksam som journalist och chefredaktör för tidningen Resumé. 2011 debuterade han med romanen Alla lyckliga familjer liknar varandra .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm